Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със съединител

Колеги съединителя ми стърже,вибрира,получава се когато отделя,абе стържи доволно и звукът е гаден.моля кажете какво може да е,педала не потъва нито помпата вътре във купето е омаслена,само това вибриране и стържене.помагайте щото тая кола ме побърка.
    156 2,4jtd

ре

хайде бе колеги никой ли незнае
    156 2,4jtd

Comment

При потегляне и вибрация,наподобява на феродов диск,а най точно комплект съединител.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

ре

добре а какви са симптомите на маховика
        156 2,4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщение
          уж разтрисане на предницата при потегляне с по малко газ

Comment

И при мен като отпускам понякога стърже. Мисля, че е лагер помпата. Някой ден ще сменям комплект съединител, но да видим кога ще е. И като натискам при смяна на предавките при студено време присвирва.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщение
              Когато гасиш и се чува тракане.Също така и при подаване и отнемане на гаста се чува едно прихлопване.
              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Незнам моята лагер помпа тотално се разби , но до последно не се чуваше никакво стържене, дори сега след като я заминих с чисто нова , докато се отделя съединителя се усещат леки вибрации , които преди ги нямаше
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Решението е: сваляш кутията и то ще се види веднага кое е заминало, но принципната ти нагласа трябва да е за смяна на съединител+маховик, пък може и да минеш метър с второто
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ре

Прехлопването май го имам когато подам газ на място и отпусна,точно когато се нормализират оборотите изтраква,ама аз имам ролка за смяна на обтяжният механизъм,и си мисля че е от нея
                    156 2,4jtd

Comment

Иначе моята лагер помпа като си отиваше много шумеше бих го определил нещо като дизел ставаше звука на колата и при натискане на съединителя звука спираше.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Помпата няма отношение към проблема ти.От описанието,което даваш,мисля че проблема е частично скъсан феродов диск.Случвало ми се е на друг автомобил.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

ре

значи колега да не си мисля че е маховика така ли?
                          156 2,4jtd

Comment

За съжаление,може и той да го е отнесъл покрай диска.Колкото по-дълго го караш така,толкова по-голяма е вероятността да се прецака.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              Решението е: сваляш кутията и то ще се види веднага кое е заминало, но принципната ти нагласа трябва да е за смяна на съединител+маховик, пък може и да минеш метър с второто
                              Май ще е по-добре да е първото.............360-400лв.
                              Че второто ми се струва няколко метра по-дълго.........800лв.

Към колегата с проблема. Ако педала ти е твърд, съеденителя ти е за смяна.
                              За тресенето ще се въздържа, че цената става солена.........
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Working...
                              X